Hem Nyheter Vill stänga gata i Taberg för biltrafik

Vill stänga gata i Taberg för biltrafik

Förbjud genomfart på den nedre delen av Bergslid – i folkmun kallad Urmakarbacken. Det vill en invånare i ett inskickat Jönköpingsförslag.

Nedre delen av Bergslid. Foto: Henrik Skoglund

Direkt till höger efter viadukten mellan Bergslagsvägen och Nissanvägen ligger Bergslid. En smal gata i uppförsbacke som i nuläget är enkelriktad för de som kommer ”uppifrån”. Men det är en populär genomfartsled för de som bor i området.

I ett Jönköpingsförslag vill nu inskickaren stänga av gatan för biltrafik efter infarten till Överåsliden. Istället menar personen att de som i nuläget använder Bergslid, eller Urmakarbacken som den kallas i folkmun, kan använda sig av infarten längre upp på Nissanvägen.

På webben kan den som håller med nu rösta på förslaget fram till den 21 september. Får förslaget 100 eller fler röster så kommer det tas upp som en punkt på ett kommunfullmäktige framöver.

”Nedre delen av Bergslid i Taberg är väldigt trång. Jag och många promenerar ofta där och många kör fort och det är skymd sikt. Många av de som kör den vägen skall längre in på gatan in på Åsastigen eller Bråtenvägen och de kan istället köra in längre upp på Nissanvägen så kan trafiken minska en hel del vid den trånga delen på Bergslid”, står att läsa i förslaget.