Hem Fotboll TSK utklassade i cupmötet

TSK utklassade i cupmötet

Tabergs damlag fick den lokala storklubben Husqvarna FF på sin lott i Smålandscupen. Men det blev ingen spänning att prata om. HFF pulvriserade hemmalaget Taberg och kunde vinna med 15–1. Paradoxalt nog var målvakten Elinore Rönnberg bäst i hemmalaget.

Det finns egentligen inte så mycket att skriva om matchen. Husqvarna FF är ett topplag i division 1 medan Taberg huserar i division 3. Skillnaden märktes direkt från avspark där HFF tog tag i taktpinnen direkt.

I Smålandscupen gäller regeln att det lägst rankade laget får en straffspark per division som skiljer mellan lagen. Staffen eller straffarna kan slås närsomhelst under matchen, men kriteriet är att laget har bollinnehavet just då.

Efter bortalagets 2–0 i den 16:e minuten så tog TSK chansen att reducera genom en av de här straffarna. Bollen gick dock högt över målet och HFF svarade med två mål. TSK tog chansen igen och Jonna Andersson kunde reducera på straff i matchminut 28.

Men detta var bortalagets match från start till mål och Taberg var aldrig nära utan tillbakapressade under hela matchen. Faktum är att målvakten Elinore Rönnberg var hemmalagets bästa spelare med en rad paradräddningar. Rönnberg med ett förflutet i HFF dessutom.

Sorti ur Smålandscupen och Taberg får under hösten fokusera på seriespelet där man just nu krigar för att hänga kvar i division 3.