Hem Fotboll Både herrar och damer levererade när NGIS firade 100 år

Både herrar och damer levererade när NGIS firade 100 år

Under lördagen firade Norrahammars GIS 100 år som förening. Fotbollstjejerna levererade ett målkalas och herrarna tog en oväntad poäng i derbyt mot TSK.

Tjejerna gjorde processen kort mot Ekhagen och redan i paus kunde hemmalaget stoltsera med en 5–0-ledning. Man ökade sedan på 6–0 i inledningen av den andra halvleken.

Ekhagen skulle sticka emellan med två mål innan NGIS tog över igen och kunde gå fram till hela 10–2.

Malin Andersson blev femmålsskytt. Daniella Johansson gjorde tre. Systrarna Larlind, Josefine och Madeleine, gjorde varsitt mål.

För herrarnas del vankades det derby mot Tabergs SK. NGIS-killarna har haft en miserabel säsong, medan TSK slåss i toppen av tabellen. Programenligt var det också TSK som tog ledningen i matchen genom mål av Pontus Kling i den 36:e minuten.

Den officiella publiksiffran landade in på 300 personer och de fick se NGIS-kaptenen Daniel Carlsson smacka in en frispark i inledningen av den andra halvleken.

1–1 stod sig länge innan Linus Grandt hittade rätt för TSK i den 80:e minuten. Men hundraåringen gav inte upp. Bara minuter senare kunde Cristofer Contreras Hernandez kvittera för NGIS.

Notabelt är att bortalaget TSK saknade sin ordinarie målvakt Joakim Berglöf. I hans ställe vaktade Rasmus Denke målet och han drog på sig rött kort i slutet av matchen.

Men 2–2 stod sig tiden ut och det måste räknas som en framgång för NGIS.