Hem Hockeyettan 36 lag – 36 poängkungar

36 lag – 36 poängkungar

Ny säsong, nya poängkungar och – en ny skrud för Hockeystaden som flyttar in på Tabergs Nyheter. Mer om detta vid senare tillfälle. Först ska vi sia om vilka som blir respektive klubbs poängkung när säsongen är över.

Alvesta: Hampus Andréen. Den store ledaren och härföraren. Trots att det blev klart sent med att han skulle spela förra säsongen så snittade han ändå en pinne per match.

Hampus Andréen. Foto: Henrik Skoglund

Boden: Nils Thomasson. I ett vad det verkar blekare Boden inför den kommande säsongen så är självklart Thomasson den som ska gå i bräschen framåt.

Borlänge: Felix Hälldahl. Finns många om budet i ett urholkat Borlänge. Hälldahl känns dock som det hetaste alternativet.

Borås: Pontus Netterberg. Värvad som supporterspelare. Press. Men på den här nivån ska Netterberg vinna den interna poängligan.

Brödernas Väsby: Carl Wassenius. Gjorde för ett par år sedan två raka 53-poängssäsonger. Kan bli något liknande i år.

Clemensnäs: Liam Nilsson. Har visat genom åren att han är en vass offensiv spelare och på förhand så är det han som ska stå för de mesta poängen i Clemensnäs.

Dalen: Simon Lindblom. Jämnt skägg mellan en rad spelare i laget. Men jag tror att det kan ligga ett genombrott i Lindblom och därmed åker den förste backen upp på listan.

Simon LIndblom. Foto: Henrik Skoglund

Enköping: Tobias Smids. Veteranen Daniel Andersson inleder säsongen skadad. Smids hade karriärsbästa 23 poäng ifjol. Finns det mer att kräma ur 26-åringen?

Falu IF: Oscar Haglund plockade hem det ifjol och han kommer naturligtvis vara med högt uppe i år också.

Forshaga: Pelle Hedlund. Skulle detta vara spelbart (Kanske det är någonstans, vad vet jag?) så skulle det inte ge mycket pengar tillbaka i plånboken.

Grästorp: Victor Lindman. En av fjolårsnykomlingen Alvestas bästa spelare under andra halvan av den förra säsongen. Har genom karriären alltid haft en bländande offensiv i sig.

Halmstad: Robin Dahse. Han har vunnit den interna poängligan i Halmstad tre säsonger i rad. Mycket kommer fortsatt kretsa kring 32-åringen i Hammers offensiv.

Huddinge: Hugo Pettersson. En rejäl chansning. Men håller sig den forne talangen skadefri så ska han vara HIK:s ledande spelare i poängprotokollet.

Hudiksvall: Henrik Olsén. Finns ett smörgåsbord att välja mellan av offensiv briljans i ett ombyggt Hudik. Jag tror dock att det blir en spelare som varit länge i klubben som tar hem det.

Kalix: Mack Keryluk. I ett alltmer profillöst Kalix så känns detta som en lågoddsare.

Karlskrona: Robin Carlsson Tillström. Efter några helt okej år i allsvenskan kliver Nässjösonen nu ner en våning igen. Hittar han tillbaka till den offensiv som en gång tog honom till allsvenskan så har han goda möjligheter i en i övrigt spetsig offensiv.

Kiruna: Teemu Siironen. Tveklöst!

Lindlöven: Oliver Arle Östergren. Lika tveklöst här. OAÖ kommer tillhöra toppen av den totala poängligan i hela ettan.

Mariestad: Max Wennlund. Givet hans meriter från spel högre upp så är det självklart låga odds på Wennlund. Men det är många om budet i en spetsig offensiv. Sett till försäsongen så verkar det dock som man kommer satsa på att para ihop honom med Jesper Lindén, och det kan inte bli annat än succé.

Max Wennlund. Foto: Henrik Skoglund

Mjölby: William Strand. En kille som har hög potential. Mycket offensivt lär kretsa kring honom i år också.

Mörrum: Rasmus Leijonhielm. Rejäl chansning. Men den förre LHC-talangen är en uttalad ersättare till den Tingsrydsflyktade Hugo Fryhlén och Leijonhielm, med en riklig poänghistorik som junior, lär få sina chanser att visa vad han kan.

Nyköping: William Hildebertzon. Ett ekonomiskt krisande NSK har tappat hela sin spets och ersatt dessa med mindre namnkunniga spelare. Hildebertzon sprutade in poäng för Ski i den norska andraligan ifjol och kan mycket väl fortsätta leveransen här.

Pantern: Daniel Andersson. Värvad som supporterspelare. Har inte riktigt haft den offensiva glöden de senaste säsongerna. Men i det här gänget är det han som ska göra det.

Piteå: Fredrik Granberg. Tog rejäla kliv ifjol poängmässigt. Lite förvånande att backen är kvar i ettan. Men Piteå är bara att gratulera. En chansning som intern poängkung, men känslan är att han växer ännu mer den här säsongen.

Sollentuna: Ture Edvardsson. Det är dags nu för Ture att kliva fram rejält på ettannivå. Har en bred offensiv arsenal i sig.

Surahammar: Lukas Söderlund. Vem annars?

Sundsvall: Johan Lindholm. Bland många spetsar i Sundsvall så väljer jag Lindholm. Spelskicklig, smart och levererar alltid poäng.

Troja: Filip Lennström. Känns som att han är lite för bra för ettan. Det kommer avspegla sig på statistiken.

Filip Lennström är ny i Troja. Foto: Henrik Skoglund

Tranås: Axl Johansson. Vem som vinner Taifs poängliga känns som ett lotteri. Rätt jämn fördelning under försäsongen och så kommer det nog se ut under säsongen också. Men jag drar till med AJ här. Känns som att han har kapaciteten.

Tyresö/Hanviken: Hampus Larsson. Imponerande 20 mål ifjol. Fortsätter den leveransen?

Tyringe: Heikki Harju. Om magin i återförenade Muminkedjan återuppstår så ligger Harju bra till.

Vallentuna: Kelvin Martinsson. Jag tror på ett genombrott för den finurlige backen i år. Kan räcka till att vinna den interna poängligan.

Visby: Alexander Bjurström. En av de absoluta toppspelarna i ligan. Levererar alltid poäng och lär leda Visbys offensiv.

Västervik: George Diaco. I mångt och mycket en komplett spelare med sina främsta vapen i ett bra skott, snabbhet och puckhantering.

Wings: Alex Ek. Är den spelare som får stå för rutinen i ett ungt Wings. Kan det här med att leverera offensivt.

Örnsköldsvik: Anton Näsström. 45 pinnar i division 2 ifjol innebär såklart inte automatiskt att man kan leverera i Hockeyettan. Men kan Näsström bidra med ungefär hälften av fjolårsleveransen så har han bra hugg på förstaplatsen här.