Hem Ishockey Andra raka för Dalen

Andra raka för Dalen

HC Dalen vände ett 0-2 underläge och säkrade en 5-2-seger mot Forshaga på bortaplan i Hockeyettan Västra under onsdagskvällen.

Liam Svensson var en av förgrundsfigurerna i matchen. Foto: Henrik Skoglund

Matchen, som spelades i Ängevi Ishall inför 224 åskådare, började med att Forshaga tog ledningen tidigt i den första perioden genom Lukas Enqvist. Forshaga utökade sedan till 2-0 i början av andra perioden via Hugo Ek Koskela i powerplay.

Men HC Dalen svarade snabbt tillbaka. Nils Juntorp reducerade till 2-1 i powerplay och strax därefter kvitterade Daniel Bergqvist. Liam Svensson satte sedan Dalen i ledningen i tredje perioden med ett välplacerat mål. Nils Juntorp gjorde sitt andra mål för kvällen och utökade ledningen till 4-2 innan Alexander Sandberg satte spiken i kistan med ett mål i tom bur.

Dalen dominerade skottstatistiken i tredje perioden och målvakten Hampus Hedman stod för en solid insats med 94,12 i räddningsprocent.

Dalen har fått en smakstart av säsongen med två raka segrar i säsongsupptakten.