Hem Fotboll Björk segerorganisatör i derbyt

Björk segerorganisatör i derbyt

Hovslätt vann derbyt mot Norrahammars GIS med siffrorna 4–2. HIK:s Rebecca Björk gjorde tre av HIK:s fyra strutar.

Rebecca Björk från en tidigare match. Foto: Henrik Skoglund

Björk inledde sitt målskytte redan i den 22:a minuten och strax därefter drog domaren upp det röda kortet mot NGIS Rebecka Svensson Rehn. Trots en minskad numerär kunde Daniella Johansson kvittera några minuter senare.

Men Rebecca Björk ville annorlunda och såg till att ta sitt HIK till ledning innan halvtidsvilan.

Daniella Johansson kvitterade efter 20 minuter spelade av den andra halvleken, men bara minuter senare återgav Sandra Popova ledningen till Hovslätt. I den 83:e minuten förseglade Rebecca Björk NGIS öde med sitt 4–2.

Resultatet innebar andra raka förlusten för NGIS, vars segertåg verkar har stött på ett signalfel längs rälsen.