Hem Ishockey Dalen vinnare i premiären

Dalen vinnare i premiären

I säsongens första match besegrade Dalen Falu IF med 4-1 på Smedjehov.

Kalle Hult hade en huvudroll i matchen. Foto: Henrik Skoglund

Hemmalaget tog tidigt kommandot i matchen och ledde redan efter 15 minuter med 1-0 efter ett mål av Hugo Rostedt, assisterad av Nils Juntorp. Bara några minuter senare utökade Joakim Stjern Svensson ledningen till 2-0, och de 267 på läktaren började känna att det kunde bli en komfortabel eftermiddag. Falu IF kämpade sig dock tillbaka, och William Danielsen reducerade till 2-1 i slutet av första perioden.

Dalen inledde dock den andra perioden starkt. Kalle Hult satte 3-1 efter dryga två minuter, i samspel med Joakim Stjern Svensson och Daniel Bergqvist. Kort därefter gjorde Max Forsell 4-1, vilket visade sig bli matchens sista mål. Trots ett försök från Falu IF att komma tillbaka i matchen, med flertalet avslut under sista perioden, lyckades de inte överlista Dalens målvakt Hampus Hedman, som gjorde en bra insats med 20 räddningar.

Bortalagets Marcus Åberg hamnade med fem minuter kvar av matchen i slagsmål med Dalens retsticka Kalle Hult och båda drog på sig matchstraff. Totalt delades det ut 33 utvisningsminuter till vardera lag.