Hem Ishockey Första förlusten för Dalen

Första förlusten för Dalen

HC Dalen tog emot Lindlöven i en jämn och spännande match på Smedjehov. Matchen slutade 1-2 efter att ha gått hela vägen till straffläggning, där Sebastian Falk avgjorde för gästerna.

Oliver Wallqvist blev Dalens ende målskytt. Foto: Henrik Skoglund

Inget mål noterades under den första perioden, som präglades av ett disciplinerat försvarsspel från båda lagen. Lindlöven tog ledningen i den andra perioden efter 7.16 när Isak Jonsson satte pucken i nät på pass från Hannes Wenell och Filip Forsmark. Dalen svarade snabbt och kvitterade vid fyra minuter senare genom Oliver Wallqvist, assisterad av David Rosander och Joakim Stjern Svensson. Resultatet 1-1 stod sig till periodslutet.

Även den tredje perioden var mållös, trots att båda lagen skapade chanser. Inget av lagen kunde heller avgöra under förlängningen och det hela gick till straffar. Där kunde gästernas Sebastian Falk avgöra.

Efter två raka segrar blev det endast en poäng för Dalen denna fredagsafton.