Hem Fotboll Hattrick på nio minuter - Daniella NGIS frälsare

Hattrick på nio minuter – Daniella NGIS frälsare

NGIS var piskade att vinna för att skaffa sig fördel gentemot Hallby inför slutomgången. Med tre mål på nio minuter såg Daniella Johansson till att sätta Norrahammar i förarsätet i toppstriden.

Daniella Johansson blev tremålsskytt. Bilden är från en tidigare match. Foto: Henrik Skoglund

HIK fick 1–0 tidigt i derbyt genom ett självmål. Malin Andersson kvitterade för NGIS på straff i den tionde minuten. Men Tilde Hansson skulle återigen sätta Hovslätt i ledningen genom sitt 2–1 en bit in i den andra halvleken.

Det var ett resultat som stod sig länge och väl. Men sedan klev Norrahammars Daniella Johansson in i handlingen och på nio minuter under den sista kvarten såg hon till att ge sitt lag tre oerhört viktiga poäng i toppstriden.

NGIS leder nu nämligen serien med en poäng före Hallby. Hallby har jumbon Forserum i sista omgången medan NGIS ska möta Lommaryd. En match som de enligt tabellen bör vinna.