Hem Fotboll HIK höll ihop och vann

HIK höll ihop och vann

Hovslätts IK gick segrande ur fredagskvällens batalj mot Bredaryd Lanna. 3–2 skrevs segersiffrorna till.

Bild från kvällens match. Foto: Henrik Skoglund

Hemmalaget kom från en tristare trend med fyra förluster på de fem senaste matcherna och en målskillnad på mindre smickrande 1–17 i målskillnad under dessa matcher.

0–0 stod sig en bra bit in i kvällens match men i den 36:e minuten kunde Isak Karlsson sätta hemmalagets första mål. Dock skulle Bredaryd Lanna kvittera precis innan pausvilan.

Några minuter in i den andra halvleken återtog Filip Freding HIK till ledningen i matchen. Men återigen skulle bortalaget komma tillbaka med en kvittering.

Skull Hovslätt falla ihop igen? Svaret blev nej. I den 62:a minuten kunde Gustav Atterling sätta Hovslätts tredje mål i matchen och efter detta blev det inga fler mål.