Hem Fotboll Levander sänkte HIK

Levander sänkte HIK

Hannah Levander, Hallby. Foto: Henrik Skoglund

Hovslätt hade behövt samtliga tre poäng mot Hallby för att hålla drömmen om avancemang levande. Men på bara några minuter i slutet blev tre poäng till en när matchen slutade 3–3.

Skyttedrottningen Rebecca Björk gav HIK ledningen två gånger om i den första halvleken när hon gjorde både 1–0 och 2–0. I den 70:e minuten så ökade Tilde Hansson på och tvåmålsledningen stod sig hela vägen fram till den 87:e minuten.

För det är inte bara Hovslätt som har en sylvass anfallare. Hallby har Hannah Levander och hon såg med sina två mål i de sista minuterna till att fastställa slutresultatet till 3–3. Levander gjorde även bortalagets kvitteringsmål i den första halvleken.

För Hovslätts del innebär detta att hoppet om förstaplatsen är ute. Detta då Hallby behåller sitt försprång i tabellen med tio poäng med endast nio poäng kvar för HIK att tävla om.