Hem Fotboll Svängdörrar när HIK kryssade

Svängdörrar när HIK kryssade

När Hovslätts damer i division 4 tog emot kombinationslaget Mariebo/Haga så blev det ett rejält målkalas. 5–5 slutade drabbningen.

Rebecca Björk och Minna Emilsson satte Hovslätt i förarsätet direkt med varsitt mål under matchens inledande tio minuter. En reducering från bortalaget skulle komma. Men Minna Emilsson ökade på till 3–1 i matchminut 30.

Rebecca Björk. Foto: Henrik Skoglund

Mariebo/Haga hittade doch en reducering och i inledningen av den andra halvleken blev det också kvitterat. Stina Sunesson skulle dock leverera en kalldusch när hon bara minuter senare satte ytterligare ett ledningsmål för HIK.

Men det var verkligen svängdörrar i den här matchen. Bortalaget skulle både kvittera och ta ledningen i matchen och såg ut att gå mot tre poäng.

Men med tre minuter kvar tilldelades Hovslätt en straff. En straff som lagkaptenen, den oerhört stabila målskytten Rebecca Björk förvaltade.

5–5 blev slutsiffrorna i denna drabbning. Rebecca Björk och Minna Emilsson blev tvåmålsskyttar för Hovslätt. Stina Sunesson gjorde ett av målen.