Hem Fotboll TSK föll i sexpoängsmatch

TSK föll i sexpoängsmatch

Bild från tidigare match. Foto: Henrik Skoglund

Tre poäng var närmast ett måste för TSK borta mot Nässjö i damernas division 3. Men i en match som såg ut bli mållös föll man slutligen med matchens enda mål.

I nuläget är division 4 damernas lägsta division i Smålandsfotbollen. Till nästa säsong är tanken att det även ska finnas en division 5 och därför åker fler lag än vanligt ur i år.

I division 3 dras strecket efter sjundeplatsen, en placering TSK just nu innehar i tabellen. Men å andra sidan är inget hugget i sten, det beror helt och hållet på vilka lag som åker ur eller går upp från andra serier och divisioner.

Bästa medicinen mot oklarheterna är att vinna så många matcher som möjligt och placera sig högt upp i tabellen. Därför var det av yttersta vikt för TSK att vinna dagens drabbning mot Nässjö, inför matchen fem poäng före i tabellen på sjätteplatsen.

Men i den 84:e minuten kunde hemmalaget sätta matchens enda mål och för TSK:s del innebär det att man nu får hålla fokus på att försvara sjundeplatsen mot de lag som jagar bakom i tabellen.

Två matcher återstår av säsongen för Taberg och det hade kunnat se enklare ut. På bortaplan väntar serietrean Waggeryds IK och i avslutningen väntar hittills obesegrade Tranås på hemmaplan.