Hem Fotboll Vände och vann efter chockstarten

Vände och vann efter chockstarten

Nathalie Almgren avgjorde matchen. Foto: Henrik Skoglund

Tabergs damer i division 3 slåss för att hamna på rätt sida av nedflyttningsstrecket. Idag kunde man vända och vinna borta mot Waggeryd med 4–3. Vanja Nilsson tvåmålsskytt.

Hemmalaget satte full fart från början och ledde med 2–0 redan efter tolv minuter. Någonstans i mitten av den första halvleken fann dock Taberg energi någonstans och Vanja Nilsson samt Tilda Berggren kunde både reducera samt kvittera tillställningen.

Vanja Nilsson blev tvåmålsskytt. Bild från den förra matchen mellan lagen. Foto: Henrik Skoglund

I inledningen av den andra halvleken kunde Vanja Nilsson sätta TSK i ledningen. WIK skulle dock kvittera strax därefter.

Men. Detta var Tabergs dag. Strax efter kvitteringen kunde lagkaptenen Nathalie Almgren avgöra.

Otur för TSK:s del dock att Mullsjö närmast under strecket vann sin match. Det innebär att det fortfarande är helt öppet inför den sista omgången om vem som tar hand om sjundeplatsen som eventuellt kan ge en plats i division 3 även nästa säsong.

Taberg har seriesuveränen Tranås i sin sista match. För Mullsjö väntar Vetlanda som redan är klara för kval uppåt.