Hem Ishockey Värvar från den utkastade klubben

Värvar från den utkastade klubben

På onsdagseftermiddagen presenterade HC Dalen en ny spelare. Det handlar om Nils Juntorp som närmast kommer från Kristianstad.

Nils Juntorp har Ulricehamn som moderklubb, men spenderade hela sin juniortid i HV71 där han för några säsonger sedan även var på lån till Dalen under några matcher.

2022 draftades 20-åringen av NHL-klubben Chicago och han åkte över Atlanten samma år, men spelade då i en juniorliga. Ifjol återvände han till Sverige och spel för Kristianstad i Hockeyettan. Meningen var att han skulle spela kvar där nästkommande säsong också, men på grund av ekonomiskt trubbel kastades klubben ur Hockeyettan i början av veckan.

Därmed blev Juntorp tillgänglig för andra klubbar.
– När Nils blev tillgänglig efter situationen i Kristianstad var det ett självklart beslut att plocka in honom där vi spetsar truppen och skapar en bra konkurrenssituation. Vi får in en forward med offensiva spetsegenskaper som i vår miljö kommer kunna ta stora kliv i sin utveckling. Känns riktigt bra att ha Nils på plats hos oss, säger sportchefen Oscar Josefsson på klubbens sociala medier.